Když přijde zima, kapusta se stává jednou z nejvděčnějších a nejlepších dostupných zelenin, která v kuchyni umožňuje tvořit skutečná kouzla. Vyzkoušejte tuto vynikající a sytou polévku s mletým hovězím masem a kapustou, která je ideálním jídlem pro chladné večery, ať už jste na horské chatě po lyžování nebo jen hledáte útulné, hřejivé a vydatné jídlo pro vaši rodinu. Tato polévka, plná chutí a výživy, je dokonalým příkladem toho, jak může být jednoduchá příprava s mimořádným výsledkem.

Suroviny:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 200 g mletého hovězího masa
  • 1 špetka celého kmínu
  • 3 kuličky celého pepře
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks petržele
  • 200 g kapusty
  • 1,2 litru hovězího vývaru (nebo vody)
  • Sůl
  • 1/2 plechovky (200 g) krájených rajčat
  • 2 hrsti špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladkolisté petržele (nebo pažitky)

Postup přípravy:

  1. Připravte zeleninu – nakrájejte kořenovou zeleninu a kapustu na větší kousky a cibuli na kostičky.
  2. V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm cibuli dozlatova.
  3. Přidejte mleté maso a restujte, dokud není opečené dohněda. Maso dochuťte kmínem, pepřem, bobkovým listem a červenou paprikou a ještě minutu restujte.
  4. Přidejte kořenovou zeleninu, kapustu a zalijte vývarem nebo vodou. Vařte přibližně 30 minut a dosolte dle chuti.
  5. Po změknutí masa a zeleniny přidejte krájená rajčata a vařte dalších 5 minut.
  6. Na závěr přidejte čerstvý špenát, prolisovaný česnek a nasekané bylinky. Polévku už nevařte.
  7. Podávejte horkou a užívejte si plné chutě a vůně této vydatné polévky.
Share.

Leave A Reply