Vítejte v říši sladkých dobrodružství s naším receptem na „Kynutý Meruňkový Koláč s Tvarohem“. Tento jedinečný koláč spojuje nadýchané kynuté těsto s krémovou vrstvou tvarohu a osvěžujícím dotykem sladkých meruněk.

Ingredience:

Těsto:
  • 500 g hladké mouky
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 250 ml teplého mléka
  • 80 g cukru
  • 1 vejce
  • Špetka soli
  • 80 g másla (rozpuštěného)
Náplň:
  • 400 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
  • 500 g meruněk (čerstvých nebo zavařených)
Drobenková posypka:
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g cukru
  • 50 g studeného másla

Postup:

  1. Příprava Těsta:
    • Smíchejte droždí s teplým mlékem a cukrem. Nechte vzejít pěnu.
    • Ve velké míse smíchejte mouku s solí.
    • Přidejte vejce, rozpuštěné máslo a připravenou droždovou směs.
    • Vypracujte těsto a nechte kynout na teplém místě, dokud zdvojnásobí svůj objem.
  2. Příprava Náplně:
    • Tvaroh smíchejte s cukrem, vejcem a vanilkovým extraktem.
  3. Příprava Drobenkové Posypky:
    • V míse smíchejte mouku s cukrem.
    • Přidejte na kostky nakrájené studené máslo a prsty promíchejte do vzniku drobenky.
  4. Sestavení Koláče:
    • Vyválejte kynuté těsto na plech vyložený pečicím papírem.
    • Rozprostřete vrstvu tvarohové náplně na těsto.
    • Na tvarohovou vrstvu rovnoměrně rozprostřete meruňky.
    • Posypte celý koláč drobenkovou směsí.
  5. Pečení:
    • Dejte koláč na teplé místo a nechte kynout dalších 15-20 minut.
    • Předehřejte troubu na 180 °C a pečte koláč asi 25-30 minut, dokud není zlatavý.
  6. Servírování:
    • Po vychladnutí podávejte na kousky a můžete posypat moučkovým cukrem.
  7. Tipy:
    • Můžete do náplně přidat skořici nebo citronovou kůru pro extra chuť.
  8. Užijte si:
    • Tento kynutý meruňkový koláč s tvarohem je skvělou volbou pro sladkou dobrotu plnou čerstvého ovoce a jemné tvarohové náplně.
Share.

Leave A Reply