Historie:

Vánoční punč má hluboké kořeny v evropské kuchyni a tradicích. Přináší do domovů vůni koření a radostné atmosféry během svátečních dnů.

Název Jídla: Tradiční vánoční punč

Ingredience:

  • 350 ml vody
  • 1 citron (na plátky)
  • 60 ml rumu
  • 250 ml bílého nebo červeného vína
  • 1 pomeranč (na plátky)
  • 1 Citron (na plátky)
  • 150 g cukru

Postup:

  1. V hrnci smíchejte vodu, citronové plátky, rum a víno.
  2. Přidejte plátky pomeranče a cukr.
  3. Ohřejte směs na střední teplotu, ale nedovolte jí vařit.
  4. Nechte punč vařit asi 15-20 minut, aby se všechny příchutě propojily.
  5. Před podáváním odstraňte citronové a pomerančové plátky.

Nápady na servírování:

  • Podávejte v horkých sklenicích s plátkem citronu na okraji.
  • Ozdobte každou porci hřebčíkem skořice pro extra aroma.
Share.

Leave A Reply