Historie:
Vánoční punč má hluboké kořeny v evropské kuchyni a tradicích. Přináší do domovů vůni koření a radostné atmosféry během svátečních dnů.
Název Jídla: Tradiční vánoční punč
Ingredience:
- 350 ml vody
- 1 citron (na plátky)
- 60 ml rumu
- 250 ml bílého nebo červeného vína
- 1 pomeranč (na plátky)
- 1 Citron (na plátky)
- 150 g cukru
Postup:
- V hrnci smíchejte vodu, citronové plátky, rum a víno.
- Přidejte plátky pomeranče a cukr.
- Ohřejte směs na střední teplotu, ale nedovolte jí vařit.
- Nechte punč vařit asi 15-20 minut, aby se všechny příchutě propojily.
- Před podáváním odstraňte citronové a pomerančové plátky.
Nápady na servírování:
- Podávejte v horkých sklenicích s plátkem citronu na okraji.
- Ozdobte každou porci hřebčíkem skořice pro extra aroma.