Historie:
Tradiční punč je nápoj s bohatou historií, spojenou s exotickými ingrediencemi a společenským povýšením. Punč se stal oblíbeným nápojem v 17. století, kdy byl do Evropy dovezen z exotických zemí, především z Indie. Jeho popularita postupně rostla, a dnes je oblíbeným prvkem mnoha svátečních oslav.
Ingredience:
- 1 lahev bíleho vína ( 700ml )
- 1 konzerva ananasu (nakrájeného na kousky)
- 1 citron (šťáva)
- 2 lžíce medu
- 300g hroznového vína
- 80 ml třešňovice
- 500ml vody
- lžíce cukru ( množství podle chutí )
Postup:
- Ve velké míse smíchejte hroznové víno, kousky ananasu, rum a citronovou šťávu.
- Přidejte med a dobře promíchejte, dokud se med úplně nerozpustí.
- Před podáváním přidejte led a zamíchejte.
- Podávejte v punčových sklenicích a ozdobte hrozny na okraji každé sklenice.
Nápady na servírování:
- Kombinujte s jinými exotickými ovocnými přídavky, jako jsou kiwi nebo papája.
- Přidejte špetku skořice pro pikantní aroma.