Historie:

Tradiční punč je nápoj s bohatou historií, spojenou s exotickými ingrediencemi a společenským povýšením. Punč se stal oblíbeným nápojem v 17. století, kdy byl do Evropy dovezen z exotických zemí, především z Indie. Jeho popularita postupně rostla, a dnes je oblíbeným prvkem mnoha svátečních oslav.

Ingredience:

  • 1 lahev bíleho vína ( 700ml )
  • 1 konzerva ananasu (nakrájeného na kousky)
  • 1 citron (šťáva)
  • 2 lžíce medu
  • 300g hroznového vína
  • 80 ml třešňovice
  • 500ml vody
  • lžíce cukru ( množství podle chutí )

Postup:

  1. Ve velké míse smíchejte hroznové víno, kousky ananasu, rum a citronovou šťávu.
  2. Přidejte med a dobře promíchejte, dokud se med úplně nerozpustí.
  3. Před podáváním přidejte led a zamíchejte.
  4. Podávejte v punčových sklenicích a ozdobte hrozny na okraji každé sklenice.

Nápady na servírování:

  • Kombinujte s jinými exotickými ovocnými přídavky, jako jsou kiwi nebo papája.
  • Přidejte špetku skořice pro pikantní aroma.
Share.

Leave A Reply