Vepřové Stroganoff je tradiční ruský pokrm, který si ale díky své lahodnosti a jednoduchosti získal oblibu i v českých kuchyních. Tento recept na vepřové Stroganoff na žampionech nabízí skvělou alternativu s oblíbenými houbami a krémovou omáčkou.

Ingredience:

  • 500 g vepřové kýty nakrájené na nudličky
  • 250 g žampionů, nakrájených na plátky
  • 1 střední cibule, nakrájená najemno
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 150 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce worcesterové omáčky
  • 1 lžíce nasekané petržele
  • ½ lžičky mleté papriky
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • Sůl dle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Maso zprudka opečte ze všech stran dozlatova. Odložte stranou.
  2. Na stejné pánvi orestujte dozlatova najemno nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte nakrájené žampiony a restujte, dokud nezměknou a neodpaří se přebytečná tekutina (přibližně 5 minut).
  4. Vmíchejte rajský protlak, hovězí vývar, dijonskou hořčici, worcesterovou omáčku, papriku, kmín a pepř. Promíchejte a krátce provařte.
  5. Vraťte maso zpět na pánev a zalijte smetanou. Prohřívejte, dokud omáčka nezhoustne (přibližně 5 minut).
  6. Dochutě solí a posypte nasekanou petrželkou.

Tipy:

  • Pro ještě krémovější omáčku můžete na konci vmíchat lžíci másla.
  • Podávejte s rýží, těstovinami nebo bramborovým knedlíkem.
  • Můžete přidat i lžíci nasekaných kaparů pro pikantnější chuť.

Dobrou chuť!

Share.

Leave A Reply