Ingredience:

  • 200 g čerstvého tunáka, nakrájeného na velice malé kostky
  • 2 lžíce japonské sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžička čerstvě stlačeného citronového šťávy
  • 1 lžička hořčičného semínka, mletého
  • 1/2 lžičky wasabi pasty (podle chuti)
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 1/2 červené cibule, jemně nasekaná
  • Čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvá petržel nebo koriandr pro ozdobu

Topinky:

  • Kvalitní bagetka nebo chléb na topinky
  • Olivový olej
  • Mletý česnek (volitelně)

Postup přípravy:

  1. V míse smíchejte nakrájený tunák, sójovou omáčku, sezamový olej, rybí omáčku, citronovou šťávu, mleté hořčičné semínko, wasabi pastu, nasekaný česnek a červenou cibuli.
  2. Ochutnejte a podle potřeby přidejte čerstvě mletý černý pepř.
  3. Dejte tunákový tatarák do lednice a nechte odpočívat minimálně 30 minut, aby se chutě promísily.
  4. Mezitím si připravte topinky. Nakrájejte bagetku nebo chléb na plátky, potřete je olivovým olejem a možná i lehce potřete mletým česnekem.
  5. Topinky opečte nebo zatáhněte na grilu, dokud nebudou lehce zlatavé a křupavé.
  6. Před podáváním naaranžujte tunákový tatarák na talíře, ozdobte čerstvou petrželí nebo koriandrem a podávejte s čerstvě opečenými topinkami.

Tipy na servírování:

  • Tunákový tatarák je skvělý jako předkrm nebo lehká večeře.
  • Můžete přidat avokádo nebo mango k tataráku pro dodatečnou chuť a texturu.
  • Doporučuji podávat s pikantní sójovou omáčkou nebo wasabi majonézou.
Share.

Leave A Reply