Krátký Úvod: Užijte si lahodnou kombinaci telecího řízku, čerstvého chřestu a bohaté beárnské omáčky v našem receptu. Tento pokrm spojuje jemnost telecího masa s aromatickým chřestem a luxusní chutí beárnské omáčky.
Seznam Ingrediencí:
- 4 telecí řízky
- 200 g čerstvého chřestu
- 1 šálek hladké mouky
- 2 vajíčka (rozšlehaná)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Olivový olej pro smažení
Beárnská Omáčka:
- 2 žloutky
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 200 g másla
- 1 lžíce bílého vinného octa
- Sůl a bílý pepř podle chuti
- Nasekaná petržel (na ozdobu)
Přesný Postup Přípravy:
- Příprava Telecího Řízku:
- Telecí řízky naklepeme na tenkost, osolíme a opepříme. Otočíme v mouce a ponoříme do rozšlehaných vajec. Smažíme na rozpáleném oleji do zlatavé barvy.
- Příprava Chřestu:
- Chřest očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3-4 minuty, dokud nezměkne. Odstavíme a okamžitě ponoříme do ledové vody.
- Příprava Beárnské Omáčky:
- Ve vodní lázni smícháme žloutky, dijonskou hořčici a vinný ocet. Za stálého míchání postupně přidáváme máslo, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme solí a bílým pepřem.
- Podávání:
- Hotové telecí řízky podávejte s chřestem a zalité bohatou beárnskou omáčkou.
Tipy na Servírování:
- Podávejte s vařenými novými bramborami nebo krémovým bramborovým pyré.
- Posypte nasekanou petrželí pro svěžest a barvu.