Toužíte po chutném a letním jídle, které vás přenese na středomořské pobřeží? Vyzkoušejte tyto středomořské slávky na víně s rajčaty! Jsou snadné na přípravu a zaručeně potěší vaše chuťové pohárky.
Ingredience:
- 1 kg slávek v mušlích
- 1/2 šálku bílého vína
- 1/2 šálku nasekaných rajčat
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/4 šálku nasekané petrželky
- špetka chilli vloček (volitelně)
- sůl a pepř
Postup:
- V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a restujte další minutu.
- Vmíchejte rajčata a vařte 5 minut, dokud nezměknou.
- Vlijte bílé víno, přiveďte k varu a vařte 2 minuty, dokud se víno trochu nezredukuje.
- Přidejte slávky, promíchejte a zakryjte pokličkou.
- Vařte 5-7 minut, dokud se všechny slávky neotevřou. (Vyhoďte všechny slávky, které se neotevřely).
- Dochuťte solí, pepřem a chilli vločkami (pokud používáte).
- Posypte petrželkou a podávejte s opečenou bagetou na namáčení do lahodné šťávy.
Tipy:
- Můžete použít i jiné druhy mušlí, jako jsou vongole nebo krevety.
- Pro extra chuť můžete do omáčky přidat trochu rybího vývaru.
- Pokud nemáte bagetu, můžete podávat s opečeným toastovým chlebem.
- Můžete ozdobit citronem na zakápnutí.
Dobrou chuť!