Představte si jemné a šťavnaté vepřové maso s lahodnou bylinkovou příchutí, která se vám rozplývá na jazyku. Maso tak křehké, že se vám rozpadá na vlákna, a tak aromatické, že vám zaručeně otevírá chuťové pohárky. Ať už hledáte perfektní hlavní chod pro nedělní oběd s rodinou, nebo rychlou a chutnou večeři během týdne, tento recept na šťavnaté vepřové kotlety marinované v jogurtu a bylinkách je právě pro vás!
Tento recept je inspirován tradičními řeckými recepty na maso marinované v jogurtu. Jogurt dodává masu vlhkost a křehkost, zatímco bylinky mu dodávají lahodnou aromatickou příchuť.
Pojďme se pustit do vaření!
Ingredience:
- 4 vepřové kotlety
- 200 g bílého jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1 stroužek česneku, prolisovaný (volitelně)
Postup:
- V míse smíchejte jogurt, olivový olej, citronovou šťávu, oregano, tymián, sůl, pepř a česnek (pokud používáte).
- Vložte kotlety do marinády a důkladně je obalte ze všech stran.
- Marinujte kotlety v lednici po dobu 2-4 hodin, ideálně přes noc.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Kotlety vyjměte z marinády a nechte okapat.
- Kotlety položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v troubě po dobu 20-25 minut, dokud nejsou propečené.
- Hotové kotlety podávejte s vaší oblíbenou přílohou, například s bramborovou kaší, rýží nebo grilovanou zeleninou.
Tipy:
- Místo sušených bylinek můžete použít čerstvé bylinky.
- Do marinády můžete přidat i další ingredience, například papriku, chilli papričky nebo olivy.
- Kotlety můžete také grilovat nebo smažit.
Dobrou chuť!
Další informace:
- Doba přípravy: 30 minut
- Doba vaření: 20-25 minut
- Počet porcí: 4
Tento recept je ideální pro:
- Nedělní oběd
- Rychlou a chutnou večeři
- Grilování
Užijte si toto lahodné a snadné jídlo!