Představte si jemné a šťavnaté vepřové maso s lahodnou bylinkovou příchutí, která se vám rozplývá na jazyku. Maso tak křehké, že se vám rozpadá na vlákna, a tak aromatické, že vám zaručeně otevírá chuťové pohárky. Ať už hledáte perfektní hlavní chod pro nedělní oběd s rodinou, nebo rychlou a chutnou večeři během týdne, tento recept na šťavnaté vepřové kotlety marinované v jogurtu a bylinkách je právě pro vás!

Tento recept je inspirován tradičními řeckými recepty na maso marinované v jogurtu. Jogurt dodává masu vlhkost a křehkost, zatímco bylinky mu dodávají lahodnou aromatickou příchuť.

Pojďme se pustit do vaření!

Ingredience:

  • 4 vepřové kotlety
  • 200 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný (volitelně)

Postup:

  1. V míse smíchejte jogurt, olivový olej, citronovou šťávu, oregano, tymián, sůl, pepř a česnek (pokud používáte).
  2. Vložte kotlety do marinády a důkladně je obalte ze všech stran.
  3. Marinujte kotlety v lednici po dobu 2-4 hodin, ideálně přes noc.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C.
  5. Kotlety vyjměte z marinády a nechte okapat.
  6. Kotlety položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v troubě po dobu 20-25 minut, dokud nejsou propečené.
  7. Hotové kotlety podávejte s vaší oblíbenou přílohou, například s bramborovou kaší, rýží nebo grilovanou zeleninou.

Tipy:

  • Místo sušených bylinek můžete použít čerstvé bylinky.
  • Do marinády můžete přidat i další ingredience, například papriku, chilli papričky nebo olivy.
  • Kotlety můžete také grilovat nebo smažit.

Dobrou chuť!

Další informace:

  • Doba přípravy: 30 minut
  • Doba vaření: 20-25 minut
  • Počet porcí: 4

Tento recept je ideální pro:

  • Nedělní oběd
  • Rychlou a chutnou večeři
  • Grilování

Užijte si toto lahodné a snadné jídlo!

Share.

Leave A Reply