Vstupte do světa lahodných chutí s naším receptem na „Smetanové Kuřecí Orzo“. Tento jednoduchý a uklidňující pokrm spojuje křupavost orza s jemností kuřecího masa a bohatostí smetanové omáčky.
Ingredience:
- 1 šálek kuřecích prsou (nakrájených na kostky)
- 1 šálek orza (uzený krupičkový těstovinový druh)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (utřené)
- 1/2 šálku mrkve (nastrouhané)
- 1/2 šálku celeru (nasekaného)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1 šálek smetany
- 1/2 šálku strouhaného tvrdého sýra (parmezán, pecorino nebo podobný)
- Čerstvě nasekaná petrželka na ozdobu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup:
- Příprava Kuřecího Masáčka:
- Na pánvi s olivovým olejem osmažte nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte nakrájené kuřecí kousky a opékejte do doby, než změknou a získají zlatavou barvu.
- Přidání Zeleniny:
- Přidejte nastrouhanou mrkev a nasekaný celer. Smažte do doby, než zelenina změkne.
- Přidání Orza:
- Přidejte orzo a promíchejte s ostatními ingrediencemi.
- Přidání Kapky Smetany:
- Postupně přidávejte kuřecí vývar a smetanu. Vařte na mírném plameni, dokud orzo není měkké a tekutina se zredukuje.
- Posypání Sýrem:
- Přidejte strouhaný tvrdý sýr a důkladně promíchejte, dokud se sýr nerozpustí a vytvoří krémovou konzistenci.
- Ozdobení a Podávání:
- Před podáváním posypte čerstvě nasekanou petrželkou a čerstvě mletým černým pepřem.
- Servírování:
- Podávejte teplé jako samostatný pokrm nebo jako přílohu křupavého chleba.
- Tipy:
- Můžete přidat šťávu z citronu pro svěží chuť.
- Užijte si:
- Smetanové Kuřecí Orzo je jednoduché, chutné a uklidňující jídlo, které si můžete rychle připravit a bude potěšením pro celou rodinu.