Zajímavost:

Tento recept na zapečenou uzenou rybu na smetaně s brambůrkami v sobě spojuje tradici uzení ryb s bohatou krémovou omáčkou a křupavými brambůrky. Ryby byly po staletí oblíbenou součástí stravy v mnoha kulturách, a to jak pro svou výživnou hodnotu, tak pro výraznou chuť.

Seznam Ingrediencí:

  • 500 g uzené ryby (např. pstruh, losos)
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 300 ml smetany
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Brambůrky na přílohu
  • Čerstvé bylinky na ozdobu (petržel, kopr)

Postup:

  1. Příprava Ryby:
    • Uzenou rybu zbavte kůže a kostí, nakrájejte na menší kousky.
  2. Příprava Smetanové Omáčky:
    • Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte jemně nakrájenou cibuli. Přidejte hladkou mouku a restujte, dokud směs nezezlátne.
    • Postupně přilijte smetanu za neustálého míchání a vařte do zhoustnutí omáčky.
    • Ochutnejte solí a pepřem.
  3. Zapečení:
    • Vymažte pekáč máslem. Položte kousky uzené ryby do pekáče a zalijte smetanovou omáčkou.
  4. Příprava Brambůrek:
    • Uvařte brambůrky do měkka. Nakrájejte je na plátky.
  5. Pečení:
    • Předehřejte troubu na 180°C. Pečte rybu a omáčku asi 20-25 minut, dokud nevznikne zlatavá kůrka.

Tipy na Servirování:

  • Svěží Salát:
    • Podávejte s lehkým svěžím salátem.
  • Citronový Kývání:
    • Přidejte na talíři plátek citronu pro osvěžující kyselou notu.
Share.

Leave A Reply