Hledáte recept na luxusní a chutné jídlo s mořskými plody? Zkuste toto rizoto s mořskými plody a šafránem! Je to perfektní volba pro zvláštní příležitosti.

Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 200 g rýže na rizoto
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 1 špetka šafránu
  • 200 g mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice…)
  • 1/2 šálku hrášku
  • 50 g parmazánu, strouhaného
  • sůl a pepř

Postup:

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej a opečte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek a rýži a restujte další minutu.
  3. Vlijte bílé víno a nechte ho vyvařit.
  4. Postupně přilévejte horký vývar, po 1/2 šálku, a za stálého míchání vařte rýži cca 20 minut, dokud není al dente.
  5. Mezitím si rozpusťte šafrán v troše horké vody.
  6. Do rizota přidejte mořské plody, hrášek, šafránovou vodu a parmazán.
  7. Dochuťte solí a pepřem a vařte ještě 5 minut, dokud nejsou mořské plody hotové.
  8. Rizoto ihned podávejte.

Tipy:

  • Místo bílého vína můžete použít vodu.
  • Pokud nemáte šafrán, můžete ho vynechat.
  • Do rizota můžete přidat i další zeleninu, například papriku, cuketu nebo brokolici.
  • Rizoto můžete ozdobit petrželkou nebo bazalkou.

Dobrou chuť!

Share.

Leave A Reply