Vstupte do světa výjimečných chuťových požitků s naším receptem na „Perfektní pošírované kuřecí prsa“. Vykostěná kuřecí prsa bez kůže, něžně pošírovaná v lehce osolené vodě s bobkovým listem, česnekem a pepřem, tvoří vlhkou, křehkou kulinářskou symfonii – elegantní ve své naprosté jednoduchosti. Tato neobvyklá metoda přípravy zajistí, že každý kousek masa se stane uměleckým dílem plným šťavnatosti a jemnosti. Připravte se na gastronomický zážitek, který spojuje sofistikovanost s jednoduchostí, vytvářející nezapomenutelný okamžik na talíři.

Ingredience:

  • 4 vykostěná kuřecí prsa bez kůže
  • 1 lžička soli
  • 4 bobkové listy
  • 2 stroužky česneku (loupané a rozpůlené)
  • Čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup:

  1. Příprava kuřecích prsou:
    • Předehřejte troubu na 65 °C (při použití sous-vide zařízení) nebo připravte hrnec vody a termometr na pošírování.
    • Na každé kuřecí prso aplikujte soli ze všech stran.
  2. Pošírování kuřecího masa:
    • Do sáčku na pošírování nebo vakuačního sáčku vložte solená kuřecí prsa, bobkové listy a rozpůlené stroužky česneku.
    • Vakuově uzavřete nebo dobře zapečetěte sáček a umístěte do předehřáté vody.
  3. Pošírování sous-vide:
    • Pošírujte kuřecí prsa sous-vide ve vodě o teplotě 65 °C po dobu 2 až 4 hodin, v závislosti na preferované šťavnatosti masa.
  4. Pošírování ve vodní lázni:
    • Pokud nepoužíváte sous-vide zařízení, ponořte pevně uzavřený sáček s kuřecím masem do hrnce s vodou udržovanou na teplotě 65 °C. Sledujte teplotu termometrem a udržujte ji konstantní po dobu 2 až 4 hodin.
  5. Dokončení a podávání:
    • Po pošírování vyjměte kuřecí prsa a osušte je papírovým ubrouskem.
    • Na pánvi s rozpáleným olejem nebo na grilu rychle opečte kuřecí prsa ze všech stran, aby získala krásnou zlatavou barvu.
    • Dochutíme čerstvě mletým černým pepřem a podáváme ihned.
  6. Tip na servírování:
    • Podávejte s bylinkovým máslem, čerstvými bylinkami nebo na lůžku zeleniny pro dokonalý zážitek.
Share.

Leave A Reply