Vstupte do světa výjimečných chuťových požitků s naším receptem na „Perfektní pošírované kuřecí prsa“. Vykostěná kuřecí prsa bez kůže, něžně pošírovaná v lehce osolené vodě s bobkovým listem, česnekem a pepřem, tvoří vlhkou, křehkou kulinářskou symfonii – elegantní ve své naprosté jednoduchosti. Tato neobvyklá metoda přípravy zajistí, že každý kousek masa se stane uměleckým dílem plným šťavnatosti a jemnosti. Připravte se na gastronomický zážitek, který spojuje sofistikovanost s jednoduchostí, vytvářející nezapomenutelný okamžik na talíři.
Ingredience:
- 4 vykostěná kuřecí prsa bez kůže
- 1 lžička soli
- 4 bobkové listy
- 2 stroužky česneku (loupané a rozpůlené)
- Čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup:
- Příprava kuřecích prsou:
- Předehřejte troubu na 65 °C (při použití sous-vide zařízení) nebo připravte hrnec vody a termometr na pošírování.
- Na každé kuřecí prso aplikujte soli ze všech stran.
- Pošírování kuřecího masa:
- Do sáčku na pošírování nebo vakuačního sáčku vložte solená kuřecí prsa, bobkové listy a rozpůlené stroužky česneku.
- Vakuově uzavřete nebo dobře zapečetěte sáček a umístěte do předehřáté vody.
- Pošírování sous-vide:
- Pošírujte kuřecí prsa sous-vide ve vodě o teplotě 65 °C po dobu 2 až 4 hodin, v závislosti na preferované šťavnatosti masa.
- Pošírování ve vodní lázni:
- Pokud nepoužíváte sous-vide zařízení, ponořte pevně uzavřený sáček s kuřecím masem do hrnce s vodou udržovanou na teplotě 65 °C. Sledujte teplotu termometrem a udržujte ji konstantní po dobu 2 až 4 hodin.
- Dokončení a podávání:
- Po pošírování vyjměte kuřecí prsa a osušte je papírovým ubrouskem.
- Na pánvi s rozpáleným olejem nebo na grilu rychle opečte kuřecí prsa ze všech stran, aby získala krásnou zlatavou barvu.
- Dochutíme čerstvě mletým černým pepřem a podáváme ihned.
- Tip na servírování:
- Podávejte s bylinkovým máslem, čerstvými bylinkami nebo na lůžku zeleniny pro dokonalý zážitek.