Mořský vlk je chutná a zdravá ryba s pevným masem, která se hodí k různým způsobům úpravy. Tento recept je jednoduchý a rychlý, a přitom zaručeně potěší vaše chuťové pohárky.
Ingredience:
- 2 filety mořského vlka
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 cibule, nakrájené na kostičky
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 cuketa, nakrájená na kostičky
- 100 ml bílého vína
- 100 ml kuřecího vývaru
- 100 ml smetany na vaření
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř
Postup:
- Filety mořského vlka omyjte a osušte papírovou utěrkou. Osolte a opepřete.
- V pánvi rozehřejte olivový olej a filety zprudka opečte z obou stran.
- Opečené filety vyjměte z pánve a udržujte v teple.
- Do pánve přidejte cibuli a restujte ji dozlatova.
- Přidejte papriku a cuketu a restujte další 5 minut.
- Vlijte bílé víno a nechte ho částečně vyvařit.
- Přidejte kuřecí vývar a smetanu a nechte omáčku provařit.
- Do omáčky vmíchejte citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.
- Do omáčky vložte opečené filety mořského vlka a nechte je prohřát.
- Podávejte s přílohou dle chuti, například s rýží, bramborovou kaší nebo těstovinami.
Tip:
- Do omáčky můžete přidat i další ingredience, například cherry rajčata, olivy nebo kapary.
- Pokud nemáte bílé víno, můžete ho nahradit kuřecím vývarem.
- Místo mořského vlka můžete použít i jinou bílou rybu, například tresku nebo pangase.