Mořský vlk je chutná a zdravá ryba s pevným masem, která se hodí k různým způsobům úpravy. Tento recept je jednoduchý a rychlý, a přitom zaručeně potěší vaše chuťové pohárky.

Ingredience:

  • 2 filety mořského vlka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 cibule, nakrájené na kostičky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 cuketa, nakrájená na kostičky
  • 100 ml bílého vína
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml smetany na vaření
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Filety mořského vlka omyjte a osušte papírovou utěrkou. Osolte a opepřete.
  2. V pánvi rozehřejte olivový olej a filety zprudka opečte z obou stran.
  3. Opečené filety vyjměte z pánve a udržujte v teple.
  4. Do pánve přidejte cibuli a restujte ji dozlatova.
  5. Přidejte papriku a cuketu a restujte další 5 minut.
  6. Vlijte bílé víno a nechte ho částečně vyvařit.
  7. Přidejte kuřecí vývar a smetanu a nechte omáčku provařit.
  8. Do omáčky vmíchejte citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.
  9. Do omáčky vložte opečené filety mořského vlka a nechte je prohřát.
  10. Podávejte s přílohou dle chuti, například s rýží, bramborovou kaší nebo těstovinami.

Tip:

  • Do omáčky můžete přidat i další ingredience, například cherry rajčata, olivy nebo kapary.
  • Pokud nemáte bílé víno, můžete ho nahradit kuřecím vývarem.
  • Místo mořského vlka můžete použít i jinou bílou rybu, například tresku nebo pangase.
Share.

Leave A Reply