V dnešním článku se zaměříme na jednoduchý, ale přesto lahodný recept, který jistě osloví každého milovníka dobrého jídla. Představíme vám klasický recept na Kyjevský řízek s brokolicovou kaší. Tento tradiční pokrm kombinuje jednoduché suroviny s vynikajícím výsledkem, který nezklame. Podíváme se na postup přípravy tohoto pokrmu a doufáme, že vás inspiruje k vlastnímu kulinářskému experimentování. Připravte se na chvíle plné chutí a radosti ze společného vaření a stolování!
Ingredience:
- 4 kuřecí řízky
- 100 g másla
- 4 stroužky česneku
- 4 plátky šunky
- 4 plátky sýra (například eidam)
- 2 vejce
- Hladká mouka
- Strouhanka
- Sůl a pepř podle chuti
Brokolicová kaše:
- 1 brokolice
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- 200 ml smetany na vaření
Postup:
- Příprava kuřecích řízků:
- Na každý kuřecí řízek položte plátek šunky a sýra.
- Česnek prolisujte a smíchejte s máslem. Rozřeďte řízky, vytvořte kapsy a do každé přidejte část česnekového másla. Řízky uzavřete.
- Obalování řízků:
- Řízky obalte nejdříve v mouce, poté ve smíchaných rozšlehaných vejcích a nakonec v hladké mouce smíchané se strouhankou.
- Smažení řízků:
- Řízky smažte na pánvi do zlatova na rozpáleném oleji.
- Příprava brokolicové kaše:
- Brokolici rozdělte na růžičky a uvařte je v osolené vodě do měkka. Poté je sceďte.
- Na pánvi osmahněte na olivovém oleji jemně nakrájenou cibuli.
- Přidejte uvařenou brokolici, zalijte smetanou na vaření a vařte do zhoustnutí.
- Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Servírování:
- Hotové kyjevské řízky podávejte s brokolicovou kaší.