Toužíte po něčem svěžím a lehce stravitelném na večeři? Pak je tento salát z kuskusu s krevetami a zeleninou skvělou volbou. Spojení křupavého kuskusu, šťavnatých krevet, barevné zeleniny a lehkého dresinku vytvoří dokonalou chuťovou harmonii. Navíc je tento recept rychlý a snadný na přípravu, takže ho zvládnete i během hektického týdne.

Ingredience:

  • 150 g kuskusu
  • 200 g loupaných krevet
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 okurka
  • 100 g cherry rajčátek
  • 1 červená cibule
  • 1 hrst nasekané petržele
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička medu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Kuskus zalijte vroucím vývarem nebo horkou vodou dle návodu na obalu. Nechte 5 minut stát a poté ho vidličkou načechrejte.
  2. Krevetky rozmrazené a zbavené krunýřů krátce orestujte na pánvi s rozehřátým olivovým olejem dozlatova.
  3. Papriky, okurku, cherry rajčátka a červenou cibuli nakrájejte na stejně velké kousky.
  4. V míse smíchejte vychladlý kuskus, orestované krevety, nakrájenou zeleninu a nasekanou petrželku.
  5. Připravte si dresink smícháním olivového oleje, citronové šťávy, medu, soli a pepře.
  6. Salát zalijte dresinkem a promíchejte.

Tipy:

  • Můžete přidat i další ingredience dle své chuti, jako je kukuřice, hrášek nebo feta sýr.
  • Pro veganskou verzi nahraďte krevety tofu nakrájeným na kostičky a marinovaným v sójové omáčce a česneku.
  • Salát podávejte vychlazený.

Dobrou chuť!

Share.

Leave A Reply