Zajímavost:
Tato lahodná kombinace krevet, čerstvé brokolice a bohaté česnekové omáčky vychází z tradičního spojení mořských plodů s čerstvým zeleným kouskem. Krevety jsou nejen chutné, ale také bohaté na bílkoviny.
Seznam Ingrediencí:
- 500 g krevet, očištěných a očištěných
- 1 hlava brokolice, rozložená na menší růžičky
- 4 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1/4 šálku máslo
- 2 lžičky olivového oleje
- Čerstvě mletý černý pepř a sůl podle chuti
- 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané na ozdobu
- Vařená rýže na podávání
Postup:
- Příprava Krevet:
- Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte krevety. Smažte je dozlatova až do úplného prohřátí. Vyjměte je z pánve a dejte stranou.
- Brokolice:
- Do pánve přidejte máslo a na středním plameni osmažte nasekaný česnek. Přidejte růžičky brokolice a osmažte je dozlatova.
- Česneková Omáčka:
- Přidejte k brokolici krevety. Promíchejte a přidejte sůl a pepř podle chuti. Vařte 2-3 minuty.
- Dokončení:
- Ozdobte čerstvě nasekanou petrželkou.
- Podávejte na vařené rýži.
Tipy na Servirování:
- Čerstvý Citrón:
- Zakápněte pokrm čerstvou šťávou z citrónu pro osvěžující nádech.
- Opečený Chléb:
- Podávejte s kousky opečeného chleba na vsáknutí lahodné omáčky.