Zajímavost:

Tato lahodná kombinace krevet, čerstvé brokolice a bohaté česnekové omáčky vychází z tradičního spojení mořských plodů s čerstvým zeleným kouskem. Krevety jsou nejen chutné, ale také bohaté na bílkoviny.

Seznam Ingrediencí:

  • 500 g krevet, očištěných a očištěných
  • 1 hlava brokolice, rozložená na menší růžičky
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1/4 šálku máslo
  • 2 lžičky olivového oleje
  • Čerstvě mletý černý pepř a sůl podle chuti
  • 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané na ozdobu
  • Vařená rýže na podávání

Postup:

  1. Příprava Krevet:
    • Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte krevety. Smažte je dozlatova až do úplného prohřátí. Vyjměte je z pánve a dejte stranou.
  2. Brokolice:
    • Do pánve přidejte máslo a na středním plameni osmažte nasekaný česnek. Přidejte růžičky brokolice a osmažte je dozlatova.
  3. Česneková Omáčka:
    • Přidejte k brokolici krevety. Promíchejte a přidejte sůl a pepř podle chuti. Vařte 2-3 minuty.
  4. Dokončení:
    • Ozdobte čerstvě nasekanou petrželkou.
    • Podávejte na vařené rýži.

Tipy na Servirování:

  • Čerstvý Citrón:
    • Zakápněte pokrm čerstvou šťávou z citrónu pro osvěžující nádech.
  • Opečený Chléb:
    • Podávejte s kousky opečeného chleba na vsáknutí lahodné omáčky.
Share.

Leave A Reply