Jehněčí maso je pokladem gastronomického světa, který často zůstává neobjeveným pro mnoho milovníků dobrého jídla. Jeho jemná chuť a bohatá textura nabízejí nekonečné možnosti přípravy. Připravte se na dobrodružství plné chutí a vůní s našimi recepty a tipy pro perfektní jehněčí menu.

Ingredience:

  • 800 g jehněčích žebírek
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvá petrželka na ozdobení

Příloha: Česnekovo bramborové pyré:

  • 500 g brambor, oloupaných a nakrájených na kousky
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1/4 šálku smetany

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C. Jehněčí žebírka očistěte a osušte papírovým ubrouskem.
  2. V míse smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, mletý kmín, mletý koriandr, sůl a pepř. Poté žebírka důkladně obalte tímto kořeněným olejem.
  3. Položte žebírka na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě asi 40-45 minut, dokud nejsou krásně zlatě hnědá a křehká.
  4. Mezitím připravte bramborový pyré. Brambory uvařte ve vroucí osolené vodě do měkka, poté je sceďte a přendejte je do hrnce. Přidejte máslo, nasekaný česnek, sůl a pepř a za stálého míchání vařte asi 2-3 minuty.
  5. Brambory rozmixujte pomocí tyčového mixéru nebo vidličkou, přidejte smetanu a dobře promíchejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  6. Servírujte jehněčí žebírka s česnekovým bramborovým pyré a ozdobte nasekanou petrželkou.

Tipy:

  • Před grilováním žebírek je nechte odpočívat při pokojové teplotě asi 30 minut, aby se maso rovnoměrně upeklo.
  • Pokud máte rádi pikantnější chuť, přidejte do kořeněného oleje červený pepř nebo chilli papričky.
Share.

Leave A Reply