Zajímavost o jídle: Italské masové kuličky jsou klasickým pokrmem italské kuchyně, známým svou jednoduchostí a chutí. Tento recept vytváří harmonickou kombinaci mletého masa, bylinek a rajčatové omáčky, což představuje typickou italskou chuť.
Ingredience:
- 500 g hovězího mletého masa
- 1/2 šálku strouhanky
- 1/4 šálku nastrouhaného parmezánu
- 1/4 šálku nastrouhaného pecorina (náhrada mozzarelly)
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1/4 šálku nasekané petržele
- 1 velké vejce
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 500 g špaget
- 2 šálky italské rajčatové omáčky
- Olivový olej pro vaření
Postup:
- V míse smíchejte mleté maso, strouhanku, parmezán, pecorino, česnek, petržel, vejce, sůl a pepř. Vytvořte z této směsi malé masové kuličky.
- Na pánvi s olivovým olejem osmažte masové kuličky do zlatova.
- Přidejte italskou rajčatovou omáčku do pánve s masovými kuličkami. Vařte na mírném ohni až do zahřátí.
- Uvařte špagety al dente podle pokynů na obalu.
- Na talíři servírujte špagety s masovými kuličkami a rajčatovou omáčkou. Posypte čerstvě nastrouhaným parmezánem a petrželí na vrch.
Nápady na servírování:
- Podávejte s čerstvým italským chlebem.
- Doplněte o bylinkový salát s olivovým olejem.
- Na talíři vytvořte dekorativní tvar masových kuliček.