Zajímavost o jídle: Italské masové kuličky jsou klasickým pokrmem italské kuchyně, známým svou jednoduchostí a chutí. Tento recept vytváří harmonickou kombinaci mletého masa, bylinek a rajčatové omáčky, což představuje typickou italskou chuť.

Ingredience:

  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 1/4 šálku nastrouhaného parmezánu
  • 1/4 šálku nastrouhaného pecorina (náhrada mozzarelly)
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1/4 šálku nasekané petržele
  • 1 velké vejce
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 500 g špaget
  • 2 šálky italské rajčatové omáčky
  • Olivový olej pro vaření

Postup:

  1. V míse smíchejte mleté maso, strouhanku, parmezán, pecorino, česnek, petržel, vejce, sůl a pepř. Vytvořte z této směsi malé masové kuličky.
  2. Na pánvi s olivovým olejem osmažte masové kuličky do zlatova.
  3. Přidejte italskou rajčatovou omáčku do pánve s masovými kuličkami. Vařte na mírném ohni až do zahřátí.
  4. Uvařte špagety al dente podle pokynů na obalu.
  5. Na talíři servírujte špagety s masovými kuličkami a rajčatovou omáčkou. Posypte čerstvě nastrouhaným parmezánem a petrželí na vrch.

Nápady na servírování:

  • Podávejte s čerstvým italským chlebem.
  • Doplněte o bylinkový salát s olivovým olejem.
  • Na talíři vytvořte dekorativní tvar masových kuliček.
Share.

Leave A Reply