Tento lahodný recept na hovězí maso s kořenovou zeleninou a bylinkami je skvělým tipem na víkendový oběd, který zasytí a každého nadchne svou bohatou chutí.
Ingredience:
- 1 ks cibule
- 2 ks mrkev
- 1 ks petržel
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 100 g uzeného bůčku
- 700 g hovězího masa (přední)
- 1 hrst zelených bylinek
- 2 lžičky koření Divočina
Postup přípravy:
- Hovězí maso nakrájíme na kostky, cibulku na jemno, kořenovou zeleninu očistíme a také nakrájíme na kostky.
- Do hrnce dáme trochu oleje, rozpálíme, zarestujeme maso ze všech stran, aby se zatáhlo, vyndáme na talíř.
- Do tohoto hrnce dáme zarestovat uzený bůček (nebo slaninu), kořenovou zeleninu, po chvíli i cibulku. Přidáme zpět zatažené maso, bylinky, okořeníme a podlijeme vodou tak, aby ještě trčely špičky zeleniny a masa.
- Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka, v klasickém hrnci cca 3 hodiny, v tlakovém hrnci přibližně polovinu času.
- Poté ještě doladíme podle vlastní chuti. Je-li potřeba, lze zahustit omáčku lžící hladké mouky rozmíchané v troše odebraného vývaru a řádně provaříme cca 5 minut.
Podávejte s oblíbenou přílohou, například rýží či bulgurem, a posypte zelenými bylinkami pro čerstvý dotek. Tento recept přináší tradiční chutě české kuchyně a je ideální pro chladné dny, kdy potřebujete zahřát tělo i duši.