Zajímavost:

Rizoto je italský pokrm, který se stal oblíbeným po celém světě. Tato lehčí verze spojuje výživné složky pro skvělou chuť a zdravé stravování.

Ingredience:

  • 1 šálek hnědé rýže
  • 300 g kuřecího masa (nakrájeného na kostičky)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 paprika (nakrájená na proužky)
  • 1 cuketa (nakrájená na kostičky)
  • 1 mrkev (nastrouhaná)
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 1/2 šálku strouhaného tvrdého sýra
  • Sůl, pepř, oregano, olivový olej

Postup:

  1. V rendlíku rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek do zlatova.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso a opékejte ho do doby, než změní barvu.
  3. Přidejte nakrájenou papriku, cuketu a nastrouhanou mrkev. Smažte do změkčení zeleniny.
  4. Přidejte hnědou rýži a promíchejte, aby se ingredience propojily.
  5. Zalijte bílým vínem a povařte, dokud alkohol nevypaří.
  6. Postupně přidávejte kuřecí vývar a vařte na mírném plameni do doby, než je rýže uvařená.
  7. Při dochucování použijte sůl, pepř a oregano podle chuti.
  8. Při servírování posypte každou porci strouhaným tvrdým sýrem.

Tipy na servirování:

  • Podávejte rizoto v hlubokých talířích pro elegantní prezentaci.
  • Ozdobte každou porci čerstvým koprem nebo petrželkou.
  • Doplněte pokrm svěží sezónní zeleninou.
Share.

Leave A Reply