Dnes se ponoříme do světa domácích hamburgerů a naučíme se, jak připravit nejen vynikající burger, ale také úžasné hamburgerové housky, které jsou klíčem k dokonalému zážitku. Domácí hamburgery jsou skvělou volbou pro rodinné grilování nebo pohodový večer s přáteli. Výhodou přípravy vlastních hamburgerů je možnost plné kontroly nad kvalitou a chutí surovin. A věřte mi, že po ochutnání domácí housky už nikdy nebudete chtít kupovanou!

Recept na Hamburgerové Housky: Ingredience:

  1. 500 g hladké mouky
  2. 1 sáček suchého droždí (7 g)
  3. 300 ml teplé vody
  4. 1 lžička soli
  5. 2 lžíce cukru
  6. 1 vejce (na potření)
  7. Sezamová semínka na posypání

Postup:

  1. Ve velké míse smíchejte mouku, droždí, sůl a cukr.
  2. Přidejte teplou vodu a zpracujte těsto, dokud není hladké a pružné.
  3. Těsto přikryjte a nechte v teplém prostředí kynout 1 hodinu.
  4. Po vykynutí těsto rozdělte na 6-8 stejných částí a vytvarujte kuličky.
  5. Kuličky položte na plech vyložený pečicím papírem, lehce je zploštěte, přikryjte a nechte ještě 30 minut kynout.
  6. Před pečením potřete housky rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky.
  7. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 15-20 minut dozlatova.

Recept na Domácí Hamburger: Ingredience:

  1. 500 g mletého hovězího masa
  2. 1 malá cibule, najemno nakrájená
  3. 1 lžička soli
  4. 1/2 lžičky mletého černého pepře
  5. 1 lžička česnekového prášku
  6. Sýr, salát, rajčata, cibule, okurky, kečup, hořčice, majonéza (dle chuti)

Postup:

  1. Mleté maso promíchejte s nakrájenou cibulí, solí, pepřem a česnekovým práškem.
  2. Z masa vytvořte burgery o velikosti housky.
  3. Grilujte na středně silném ohni nebo na pánvi asi 4 minuty z každé strany.
  4. Na poslední minutu grilování přidejte na burgery plátek sýra, aby se rozpustil.
  5. Housky rozkrojte a na spodní polovinu dejte salát, následuje burger, rajčata, cibule a okurky.
  6. Přidejte omáčky dle chuti a přiklopte vrchní polovinou housky.
Share.

Leave A Reply