Nepečené dezerty jsou skvělou alternativou pro ty, kteří chtějí připravit něco sladkého, ale nemají příliš času nebo chuť strávit hodiny u sporáku. Jedním z oblíbených nepečených dezertů je ovocný tiramisu, který osloví milovníky italské kuchyně i ty, kteří hledají osvěžující a lahodnou pochoutku. Tento recept je snadný, rychlý a přitom ohromí vaše chuťové buňky svou jedinečnou kombinací chutí. Připravte se na zážitek plný ovocné svěžesti a krémovej lahůdky!

Složení:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml šlehačky
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový lusk (nebo lžička vanilkového extraktu)
  • 200 g jahod
  • 200 g malin
  • 200 g borůvek
  • 200 ml silné kávy
  • 2 lžíce rumu (volitelné)
  • 200 g piškotů
  • Kakaový prášek na posypání

Postup:

  1. Nejprve si připravíme náplň: Do misky dáme mascarpone, přidáme cukr a vydloubaný vanilkový lusk (nebo vanilkový extrakt). Vše důkladně promícháme.
  2. Ve druhé misce ušleháme šlehačku, dokud nevznikne tuhý šlehačkový krém. Poté ji opatrně vmícháme do směsi s mascarpone.
  3. V další míse smícháme silnou kávu s rumem (pokud používáme).
  4. Ovoce důkladně omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
  5. Piškoty namočíme v kávě s rumem a pokládáme je do pevné vrstvy na dno formy.
  6. Na piškoty naneseme polovinu směsi s mascarpone a šlehačkou.
  7. Na tuhle vrstvu rozložíme polovinu nakrájeného ovoce.
  8. Postup opakujeme: další vrstvu namočených piškotů, směs s mascarpone, ovoce.
  9. Poslední vrstvu tvoříme směsí mascarpone a šlehačky.
  10. Dezert posypeme kakaovým práškem a necháme alespoň 4 hodiny odležet v lednici, ideálně přes noc.
  11. Před podáváním můžeme posypat čerstvými ovocnými plátky nebo čokoládovými hoblinkami.

Tento nepečený dezert je osvěžující, lahodný a snadno připravitelný. Skvělý pro letní večírky nebo rodinné oslavy. Užijte si ho s přáteli a rodinou!

Share.

Leave A Reply