Zajímavost:
Kakaová bábovka s ricottovou náplní je poctou tradičnímu pečení spojenému s moderní chutí. Bábovky mají kořeny sahající až do středověké Evropy, kde se staly oblíbeným pečivem na svátečních stolech. Tato verze však přináší nový rozměr s přidanou ricottovou náplní, která dodává dezertu jemnou krémovost a vynikající chuťový zážitek.
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 1/2 šálku kakaového prášku
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 šálek másla (měkkého)
- 1 1/2 šálku cukru
- 4 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 1/2 šálku ricotty
Postup:
- Příprava pekáče:
- Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte a vysypte kakaovým práškem pekáč na bábovku.
- Smíchání suchých ingrediencí:
- Ve velké misce smíchejte mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a sůl.
- Příprava těsta:
- V jiné misce ušlehejte máslo s cukrem dohladka. Přidejte vejce jeden po druhém, přidávejte vanilkový extrakt a ricottu.
- Spojení suchých a mokrých ingrediencí:
- Postupně přidávejte suché ingredience do směsi s ricottou. Dobře promíchejte.
- Pečení:
- Nalijte těsto do připraveného pekáče. Pečte v předehřáté troubě asi 50-60 minut, nebo dokud špejle vložená do středu bábovky nevyjde čistá.
- Ochlazení a servírování:
- Po upečení nechte bábovku vychladnout v pekáči po dobu 15 minut, poté ji přesuňte na mřížku, aby úplně vychladla. Podávejte nakrájenou na plátky.