Spojení bohaté čokoládové pěny a svěžích malin je klasika, která nikdy nezklame. Tento dezert je ideální pro každou příležitost, ať už hledáte sladkou tečku k obědu, oslavu narozenin nebo romantickou večeři.

Ingredience:

  • 200 g hořké čokolády (alespoň 50% kakaa)
  • 4 vejce
  • 100 g krupicového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g malin
  • Špetka soli

Postup:

  1. Čokoládu nalámejte na malé kousky a dejte do misky.
  2. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu za stálého míchání. Odstavte z ohně a nechte mírně vychladnout.
  3. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny.
  4. Do rozpuštěné čokolády vmíchejte žloutkovou pěnu.
  5. Bílky se špetkou soli vyšlehejte na tuhý sníh.
  6. Sníh opatrně vmíchejte do čokoládové směsi.
  7. Smetanu ke šlehání ušlehejte dotuha a jemně ji vmíchejte do čokoládové pěny.
  8. Pěnu rozdělte do misek nebo skleniček a ozdobte malinami.
  9. Před podáváním nechte dezert alespoň hodinu vychladnout v lednici.

Tipy:

  • Pro bohatší čokoládovou chuť použijte čokoládu s obsahem kakaa 70% a více.
  • Maliny můžete nahradit jiným ovocem, například jahodami, borůvkami nebo broskvemi.
  • Do čokoládové pěny můžete přidat i špetku skořice, kardamomu nebo chilli papričky pro pikantní chuť.
  • Místo malin můžete dezert ozdobit čokoládovou hoblinkou, kokosem nebo mandlemi.
Share.

Leave A Reply