Bezlepkové Punčové řezy jsou osvěžujícím dezertem, který neobsahuje lepek, což ho činí vhodným pro ty, kteří potřebují bezlepkovou stravu. Tyto řezy spojují jemnost piškotového těsta s intenzivní chutí punče. Připravte si je s námi a nechte se unést touto lahodnou kombinací chutí .

Seznam ingrediencí:

Spodní piškotový plát:

  • 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť + špetka soli)
  • 130 g krupicového cukru
  • 100 – 120 g bezlepkové mouky (např. směs bezlepkových mouk)
  • 4 polévkové lžíce vlažné vody
  • 2 polévkové lžíce řepkového oleje
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku

Vrchní piškotový plát:

  • Viz. ingredience pro spodní piškotový plát

Barevný piškotový plát uvnitř:

  • 6 vajec (žloutky a bílky zvlášť + špetka soli)
  • 180 g krupicového cukru
  • 140 – 150 g bezlepkové mouky (např. směs bezlepkových mouk)
  • 5 polévkových lžic vlažné vody
  • 2 polévkové lžíce řepkového oleje
  • 1 kávová lžička guarové moučky
  • Žluté a červené potravinářské barvivo (gelové, např. f. Wilton)

400 g dobré pikantní domácí marmelády (rybíz+jahody+ostružiny, popř. malinová)

Punčový nálev:

  • 150 ml vody
  • 100 ml tuzemáku
  • 100 ml punče
  • 80 g krupicového cukru

Cukrová poleva:

  • 300 g prosátého moučkového cukru
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 1 polévková lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Připravte spodní piškotový plát a vrchní piškotový plát podle uvedených ingrediencí a postupu.
  2. Uvnitř barevného piškotového plátu rozdělte těsto do dvou mískek a obarvěte ho žlutým a červeným potravinářským barvivem.
  3. Pečte barevný plát ve vyhřáté troubě cca 12-15 minut.
  4. Připravte punčový nálev smícháním vody, tuzemáku, punče a cukru. Povařte a nechte zchladnout.
  5. Vychladlé piškotové pláty použijte k vytvoření dortu. Položte spodní piškotový plát, potřete ho polovinou marmelády, a přidejte barevný plát. Pokapejte punčovým nálevem.
  6. Položte vrchní piškotový plát, potřete zbytkem marmelády, a pokapejte opět punčovým nálevem.
  7. Nechte moučník odležet, nejlépe přes noc, v chladnějším prostoru.

Tipy na servirování:

  • Podávejte ozdobený dort s čerstvým ovocem nebo šlehačkou.
  • Dochutíte-li polevu citronovou kůrou, získáte osvěžující citrusovou vůni.
Share.

Leave A Reply