Zelné závitky jsou jedním z těch pokrmů, které přinášejí nostalgické vzpomínky na domácí vaření a pohodu. Tento recept však přináší moderní nádech do tradičního jídla tím, že kombinuje klasickou recepturu s lahodnou náplní z kuřecího masa a dalšími vybranými ingrediencemi. Výsledkem je pokrm, který zaručeně potěší vaše chuťové pohárky a bude si ho chtít dopřát celá rodina.
Proč právě zelné závitky s kuřecím masem?
Zelné závitky jsou nejen chutné, ale také zdravé a vyvážené jídlo. Zelí je bohaté na vlákninu a vitamíny, zatímco kuřecí maso poskytuje bílkoviny a další důležité živiny. Kombinace těchto ingrediencí vytváří lahodnou a sytou snídani, oběd nebo večeři, která vám dodá energii na celý den.
Ingredience:
- 8 velkých listů zelí
- 500g kuřecího masa, nasekaného na drobné kousky
- 1 cibule, nasekaná na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 paprika, nakrájená na tenké proužky
- 100g rýže
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Sojová omáčka podle chuti
- Korenčík na ozdobení
Postup:
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a kuřecí maso, dokud nezezlátne a maso není propečené.
- Přidejte nakrájenou papriku a nastrouhanou mrkev. Smažte krátce, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte rýži a zalijte vodou. Vařte podle návodu na obalu, dokud není rýže uvařená.
- Přidejte sojovou omáčku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Zelí předvařte ve vroucí vodě asi 3-5 minut, aby bylo měkké a ohebné.
- Na každý list zelí dejte část připravené náplně a zaviněte do tvaru závitku.
- Závitky přendejte do zapékací mísy a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut, dokud nejsou zlatě hnědé.
- Podávejte ozdobené nasekaným korenčíkem.