Zelné závitky jsou jedním z těch pokrmů, které přinášejí nostalgické vzpomínky na domácí vaření a pohodu. Tento recept však přináší moderní nádech do tradičního jídla tím, že kombinuje klasickou recepturu s lahodnou náplní z kuřecího masa a dalšími vybranými ingrediencemi. Výsledkem je pokrm, který zaručeně potěší vaše chuťové pohárky a bude si ho chtít dopřát celá rodina.

Proč právě zelné závitky s kuřecím masem?

Zelné závitky jsou nejen chutné, ale také zdravé a vyvážené jídlo. Zelí je bohaté na vlákninu a vitamíny, zatímco kuřecí maso poskytuje bílkoviny a další důležité živiny. Kombinace těchto ingrediencí vytváří lahodnou a sytou snídani, oběd nebo večeři, která vám dodá energii na celý den.

Ingredience:

  • 8 velkých listů zelí
  • 500g kuřecího masa, nasekaného na drobné kousky
  • 1 cibule, nasekaná na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 paprika, nakrájená na tenké proužky
  • 100g rýže
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Sojová omáčka podle chuti
  • Korenčík na ozdobení

Postup:

  1. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a kuřecí maso, dokud nezezlátne a maso není propečené.
  2. Přidejte nakrájenou papriku a nastrouhanou mrkev. Smažte krátce, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidejte rýži a zalijte vodou. Vařte podle návodu na obalu, dokud není rýže uvařená.
  4. Přidejte sojovou omáčku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  5. Zelí předvařte ve vroucí vodě asi 3-5 minut, aby bylo měkké a ohebné.
  6. Na každý list zelí dejte část připravené náplně a zaviněte do tvaru závitku.
  7. Závitky přendejte do zapékací mísy a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut, dokud nejsou zlatě hnědé.
  8. Podávejte ozdobené nasekaným korenčíkem.
Share.

Leave A Reply