Zajímavost o jídle: Brazilská kuchyně je bohatá na exotické chutě a inspiraci z místních ingrediencí. Brazilský rybí guláš kombinuje tradiční přípravu guláše s rybou, což vytváří unikátní spojení evropských a brazilských vlivů. Tento pokrm často zdůrazňuje čerstvé mořské plody a aromatické bylinky, které jsou typické pro brazilskou kuchyni.

Ingredience:

  • 500 g rybího masa (např. tilápia nebo pangasius), nakrájeného na kousky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 papriky (růžová, žlutá nebo zelená), nakrájené na proužky
  • 3 rajčata, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička mleté koriandru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička pálivé papričky (podle chuti)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvá koriandr na ozdobu

Postup:

  1. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli do zlatova.
  2. Přidejte nakrájený česnek a smažte ho krátce, dokud nezačne vonět.
  3. Přidejte rybí kousky a opékejte je z obou stran, dokud nejsou zlatavě hnědé.
  4. Přidejte papriky a rajčata, promíchejte.
  5. Přidáme sladkou papriku, mletý koriandr, kmín a pálivou papričku. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Nechte vařit na středním plameni asi 15-20 minut, dokud ryba není hotová a omáčka zhoustne.
  7. Podávejte horké, ozdobené čerstvým koriandrem.

Nápady na servírování:

  • Podávejte s vařeným rýží nebo bramborami.
  • Doplněte o plátky limetky pro osvěžující kyselost.
  • Podávejte s tradičním brazilským chlebem „pão de queijo“.
Share.

Leave A Reply