Ponořte se do pulzující vietnamské kuchyně s ikonickou polévkou Bun Bo Hue. Pocházející z císařského města Hue, tato ohnivá a aromatická lahůdka uchvátí vaše chuťové pohárky symfonií chutí a textur. Nechte se unášet hebkými rýžovými nudlemi, jemným hovězím masem a lahodným vývarem s citronovou trávou, který vás zahřeje až na kost.
Ingredience:
Vývar:
- 1 kg hovězích kostí (s dřeňovou dutinou)
- 3 stonky citronové trávy, naklepané
- 3 šalotky, opálené
- 2 cm kusu zázvoru, nakrájeného na plátky
- 5 hřebíčků
- 2 hvězdičky badyánu
- 3 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce skalního cukru nebo palmového cukru
Nudle:
- 250 g rýžových nudlí Bun Bo Hue
Hovězí maso:
- 250 g hovězí svíčkové na plátky
- 125 g hovězího hrudí (volitelně)
Obloha:
- 1 hrst fazolových klíčků
- Čerstvé bylinky (máta, bazalka, listy perily)
- 1 chilli paprička, nakrájená na kostičky (volitelně)
- 1 limetka, nakrájená na klínky
Postup:
- Příprava vývaru: Do hrnce vložte hovězí kosti, citronovou trávu, šalotku, zázvor, hřebíčky a badyán. Zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Snižte plamen a vařte 2-3 hodiny na mírném ohni, dokud vývar nezhoustne a nezíská bohatou chuť. Dochuťte rybí omáčkou a skalním/palmovým cukrem.
- Uvaření hovězího masa: Plátky hovězí svíčkové a hrudí (pokud ji používáte) vložte do horkého vývaru a vařte 5-7 minut, dokud maso nezměkne.
- Sestavení polévky: Nudle uvařte dle návodu na obalu. Do misky vložte nudle, maso a zalijte horkým vývarem.
- Ozdoba a servírování: Bun Bo Hue ozdobte fazolovými klíčky, bylinkami, chilli papričkami (pro ty, kteří mají rádi pálivé) a limetovou šťávou.
Tipy:
- V asijských obchodech najdete hotové vývary a rýžové nudle Bun Bo Hue.
- Upravte množství chilli papriček podle vaší požadované pálivosti.
- Zkuste přidat další ingredience jako nakrájené vepřové maso nebo krevety.
Dobrou chuť!