Ponořte se do pulzující vietnamské kuchyně s ikonickou polévkou Bun Bo Hue. Pocházející z císařského města Hue, tato ohnivá a aromatická lahůdka uchvátí vaše chuťové pohárky symfonií chutí a textur. Nechte se unášet hebkými rýžovými nudlemi, jemným hovězím masem a lahodným vývarem s citronovou trávou, který vás zahřeje až na kost.

Ingredience:

Vývar:

  • 1 kg hovězích kostí (s dřeňovou dutinou)
  • 3 stonky citronové trávy, naklepané
  • 3 šalotky, opálené
  • 2 cm kusu zázvoru, nakrájeného na plátky
  • 5 hřebíčků
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce skalního cukru nebo palmového cukru

Nudle:

  • 250 g rýžových nudlí Bun Bo Hue

Hovězí maso:

  • 250 g hovězí svíčkové na plátky
  • 125 g hovězího hrudí (volitelně)

Obloha:

  • 1 hrst fazolových klíčků
  • Čerstvé bylinky (máta, bazalka, listy perily)
  • 1 chilli paprička, nakrájená na kostičky (volitelně)
  • 1 limetka, nakrájená na klínky

Postup:

  1. Příprava vývaru: Do hrnce vložte hovězí kosti, citronovou trávu, šalotku, zázvor, hřebíčky a badyán. Zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Snižte plamen a vařte 2-3 hodiny na mírném ohni, dokud vývar nezhoustne a nezíská bohatou chuť. Dochuťte rybí omáčkou a skalním/palmovým cukrem.
  2. Uvaření hovězího masa: Plátky hovězí svíčkové a hrudí (pokud ji používáte) vložte do horkého vývaru a vařte 5-7 minut, dokud maso nezměkne.
  3. Sestavení polévky: Nudle uvařte dle návodu na obalu. Do misky vložte nudle, maso a zalijte horkým vývarem.
  4. Ozdoba a servírování: Bun Bo Hue ozdobte fazolovými klíčky, bylinkami, chilli papričkami (pro ty, kteří mají rádi pálivé) a limetovou šťávou.

Tipy:

  • V asijských obchodech najdete hotové vývary a rýžové nudle Bun Bo Hue.
  • Upravte množství chilli papriček podle vaší požadované pálivosti.
  • Zkuste přidat další ingredience jako nakrájené vepřové maso nebo krevety.

Dobrou chuť!

Share.

Leave A Reply