Sladké sny se stávají skutečností s naším receptem na čokoládové suflé s malinami. Toto lahodné suflé je lehké a nadýchané jako obláček a skrývá uvnitř sladké tajemství – šťavnaté maliny. Je to perfektní dezert pro speciální příležitosti, ale i pro běžné dny, kdy si chcete dopřát něco výjimečného.

Ingredience:

  • 4 lžíce (56g) nesoleného másla, rozpuštěné + máslo na vymazání formiček
  • 3/4 hrnku (75g) práškového cukru
  • 4 unce (113g) hořkosladké čokolády (60-70% kakao), nalámané na kousky
  • 3 vejce, oddělené žloutky od bílků
  • 1/4 lžičky vinného kamene (lze vynechat)
  • Špetka soli

Na ozdobu:

  • Maliny (čerstvé nebo mražené)
  • Moučkový cukr

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200°C (400°F). Vymažte dvě malé zapékací misky o objemu 200 ml (nebo jednu větší formu) rozpuštěným máslem a poprašte je rovnoměrně práškovým cukrem.
  2. V ohnivzdorné misce umístěné nad hrncem s vroucí vodou (ale voda se nesmí dotýkat dna misky) rozpusťte čokoládu a zbývající 2 lžíce másla za stálého míchání. Nechte chvíli vychladnout.
  3. V oddělené misce vyšlehejte žloutky s polovinou cukru do světlé a husté pěny. Jemně vmíchejte vychladlou čokoládovou směs.
  4. V čisté a suché misce vyšlehejte bílky se špetkou soli a vinným kamenem (pokud ho používáte) do měkkých špiček. Postupně zašlehávejte zbývající cukr, až vznikne pevný a lesklý sníh z bílků.
  5. Čokoládovou směs opatrně vmíchejte do tuhého sněhu z bílků. Používejte stěrku a dělejte lehké skládací pohyby, aby těsto zůstalo nadýchané.
  6. Rozdělte těsto do připravených formiček, přičemž do středu každé formičky můžete vmáčknout několik malin (pokud používáte mražené maliny, rozmrazovat je nemusíte).
  7. Pečte suflé 12-15 minut, dokud nenabyde na objemu a vršek nebude pevný na dotek. Střed by měl zůstat vláčný.
  8. Okamžitě podávejte posypané moučkovým cukrem a ozdobené čerstvými malinami.

Tipy:

  • Pro extra čokoládový zážitek můžete na dno formiček před nalitím těsta nasypat trochu kakaového prášku.
  • Ujistěte se, že vaše vejce mají pokojovou teplotu, aby se lépe šlehala.
  • Nepřepékejte suflé, jinak spadne.
  • Suflé je nejlepší vychutnat hned po vyndání z trouby.
Share.

Leave A Reply