Dnes se ponoříme do světa domácích hamburgerů a naučíme se, jak připravit nejen vynikající burger, ale také úžasné hamburgerové housky, které jsou klíčem k dokonalému zážitku. Domácí hamburgery jsou skvělou volbou pro rodinné grilování nebo pohodový večer s přáteli. Výhodou přípravy vlastních hamburgerů je možnost plné kontroly nad kvalitou a chutí surovin. A věřte mi, že po ochutnání domácí housky už nikdy nebudete chtít kupovanou!
Recept na Hamburgerové Housky: Ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 1 sáček suchého droždí (7 g)
- 300 ml teplé vody
- 1 lžička soli
- 2 lžíce cukru
- 1 vejce (na potření)
- Sezamová semínka na posypání
Postup:
- Ve velké míse smíchejte mouku, droždí, sůl a cukr.
- Přidejte teplou vodu a zpracujte těsto, dokud není hladké a pružné.
- Těsto přikryjte a nechte v teplém prostředí kynout 1 hodinu.
- Po vykynutí těsto rozdělte na 6-8 stejných částí a vytvarujte kuličky.
- Kuličky položte na plech vyložený pečicím papírem, lehce je zploštěte, přikryjte a nechte ještě 30 minut kynout.
- Před pečením potřete housky rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky.
- Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 15-20 minut dozlatova.
Recept na Domácí Hamburger: Ingredience:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 malá cibule, najemno nakrájená
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička česnekového prášku
- Sýr, salát, rajčata, cibule, okurky, kečup, hořčice, majonéza (dle chuti)
Postup:
- Mleté maso promíchejte s nakrájenou cibulí, solí, pepřem a česnekovým práškem.
- Z masa vytvořte burgery o velikosti housky.
- Grilujte na středně silném ohni nebo na pánvi asi 4 minuty z každé strany.
- Na poslední minutu grilování přidejte na burgery plátek sýra, aby se rozpustil.
- Housky rozkrojte a na spodní polovinu dejte salát, následuje burger, rajčata, cibule a okurky.
- Přidejte omáčky dle chuti a přiklopte vrchní polovinou housky.