Přeneseme vás do srdce Ameriky pomocí našeho výjimečného receptu na Americký Jablečný Koláč. Tato pochoutka nejenže spojuje tradiční americkou chuť, ale přináší do vaší kuchyně i vůni domova a pohody. Jablečný koláč, to je neodmyslitelný kousek amerického kulinářského dědictví, a naše verze vás zavede na cestu plnou šťavnatých jablek, skořice a krásné vlašské ořechové krusty. Připravte se na nezapomenutelný zážitek plný lahodných vůní a autentické americké chuti.

Seznam ingrediencí:

Pro Těsto:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 šálku másla (měkkého)
  • 1 1/2 šálku hnědého cukru
  • 2 velká vajíčka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 šálek kyselé smetany
  • 2 šálky nasekaných jablek (oloupaných a jádra vyjmuta)

Pro Povrch:

  • 1/2 šálku mletých vlašských ořechů nebo pekanových ořechů
  • 1/4 šálku krystalového cukru
  • 1 lžička skořice

Postup přípravy:

  1. Příprava Trouby:
    • Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Vymažte a vysypte moukou formu na koláč.
  2. Smíchání Suchých Ingrediencí:
    • Ve střední míse smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl, skořici a muškátový oříšek. Dejte stranou.
  3. Příprava Těsta:
    • V velké míse šlehejte máslo a hnědý cukr dohladka. Přidejte vajíčka a vanilkový extrakt, mixujte dohladka.
    • Postupně přidávejte směs suchých ingrediencí a kyselou smetanu. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
    • Nakonec přidejte nasekaná jablka a jemně je zapracujte do těsta.
  4. Příprava Povrchu:
    • V malé misce smíchejte mleté vlašské ořechy, krystalový cukr a skořici.
  5. Pečení:
    • Rozprostřete těsto do připravené formy. Posypte povrch směsí mletých vlašských ořechů, cukru a skořice.
    • Pečte v předehřáté troubě asi 40-50 minut nebo dokud nevyjde čistý špejle zákuskem.
  6. Servírování:
    • Nechte koláč vychladnout a poté ho podávejte na plátky. Můžete jej posypat trochou moučkového cukru před podáváním.

Tipy na servírování:

  • Doporučujeme podávat s odlehčenou šlehačkou nebo kopečkem vanilkové zmrzliny pro dokonalou chuťovou harmonii.
  • Experimentujte s různými druhy jablek pro pestřejší chuť.
Share.

Leave A Reply