Přeneseme vás do srdce Ameriky pomocí našeho výjimečného receptu na Americký Jablečný Koláč. Tato pochoutka nejenže spojuje tradiční americkou chuť, ale přináší do vaší kuchyně i vůni domova a pohody. Jablečný koláč, to je neodmyslitelný kousek amerického kulinářského dědictví, a naše verze vás zavede na cestu plnou šťavnatých jablek, skořice a krásné vlašské ořechové krusty. Připravte se na nezapomenutelný zážitek plný lahodných vůní a autentické americké chuti.
Seznam ingrediencí:
Pro Těsto:
- 2 šálky hladké mouky
- 1 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 1/2 šálku másla (měkkého)
- 1 1/2 šálku hnědého cukru
- 2 velká vajíčka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 šálek kyselé smetany
- 2 šálky nasekaných jablek (oloupaných a jádra vyjmuta)
Pro Povrch:
- 1/2 šálku mletých vlašských ořechů nebo pekanových ořechů
- 1/4 šálku krystalového cukru
- 1 lžička skořice
Postup přípravy:
- Příprava Trouby:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Vymažte a vysypte moukou formu na koláč.
- Smíchání Suchých Ingrediencí:
- Ve střední míse smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl, skořici a muškátový oříšek. Dejte stranou.
- Příprava Těsta:
- V velké míse šlehejte máslo a hnědý cukr dohladka. Přidejte vajíčka a vanilkový extrakt, mixujte dohladka.
- Postupně přidávejte směs suchých ingrediencí a kyselou smetanu. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Nakonec přidejte nasekaná jablka a jemně je zapracujte do těsta.
- Příprava Povrchu:
- V malé misce smíchejte mleté vlašské ořechy, krystalový cukr a skořici.
- Pečení:
- Rozprostřete těsto do připravené formy. Posypte povrch směsí mletých vlašských ořechů, cukru a skořice.
- Pečte v předehřáté troubě asi 40-50 minut nebo dokud nevyjde čistý špejle zákuskem.
- Servírování:
- Nechte koláč vychladnout a poté ho podávejte na plátky. Můžete jej posypat trochou moučkového cukru před podáváním.
Tipy na servírování:
- Doporučujeme podávat s odlehčenou šlehačkou nebo kopečkem vanilkové zmrzliny pro dokonalou chuťovou harmonii.
- Experimentujte s různými druhy jablek pro pestřejší chuť.