Zajímavost o jídle: Černý tuňák patří mezi lahodné a zdravé ryby, které jsou často spojovány s exkluzivním podvodním lovem. Tato ryba je ceněna pro své tmavé, intenzivní maso a vynikající nutriční hodnoty. Steaky z černého tuňáka s mangovou salsou přinášejí do vaší kuchyně kombinaci luxusu, chutí moře a osvěžujícího ovoce.
Ingredience:
- 4 steaky z černého tuňáka (cca 150 g každý)
- 1 velké mango, oloupané a nakrájené na malé kostičky
- 1 červená paprika, nasekaná na malé kousky
- 1/2 červené cibule, nasekaná na drobné kostičky
- Čerstvý koriandr, nasekaný
- Šťáva z 2 limetek
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup:
- Na pánev nebo gril přivedeme olivový olej k středně vysoké teplotě. Opečeme steaky z černého tuňáka asi 2-3 minuty na každé straně, necháme je krátce odpočinout.
- V míse smícháme nakrájené mango, papriku, červenou cibuli a koriandr. Přidáme šťávu z limetek a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Steaky podáváme s připravenou mangovou salsou na vrchu.
Nápady na servírování:
- Podávejte steaky na lůžku quinoi nebo bulguru pro kompletní jídlo.
- Přidání avokáda do salsy přidá krémovou texturu a bohatou chuť.
- Podávejte s obloženým salátem nebo citrusovým rýžovým salátem.