Zajímavost o jídle: Černý tuňák patří mezi lahodné a zdravé ryby, které jsou často spojovány s exkluzivním podvodním lovem. Tato ryba je ceněna pro své tmavé, intenzivní maso a vynikající nutriční hodnoty. Steaky z černého tuňáka s mangovou salsou přinášejí do vaší kuchyně kombinaci luxusu, chutí moře a osvěžujícího ovoce.

Ingredience:

  • 4 steaky z černého tuňáka (cca 150 g každý)
  • 1 velké mango, oloupané a nakrájené na malé kostičky
  • 1 červená paprika, nasekaná na malé kousky
  • 1/2 červené cibule, nasekaná na drobné kostičky
  • Čerstvý koriandr, nasekaný
  • Šťáva z 2 limetek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánev nebo gril přivedeme olivový olej k středně vysoké teplotě. Opečeme steaky z černého tuňáka asi 2-3 minuty na každé straně, necháme je krátce odpočinout.
  2. V míse smícháme nakrájené mango, papriku, červenou cibuli a koriandr. Přidáme šťávu z limetek a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.
  3. Steaky podáváme s připravenou mangovou salsou na vrchu.

Nápady na servírování:

  • Podávejte steaky na lůžku quinoi nebo bulguru pro kompletní jídlo.
  • Přidání avokáda do salsy přidá krémovou texturu a bohatou chuť.
  • Podávejte s obloženým salátem nebo citrusovým rýžovým salátem.
Share.

Leave A Reply